Oranje lijkt routinier Goran Pandev (37) te treffen op EK

20 mei 2021, 14:32

Goran Pandev lijkt op het EK een van de tegenstanders van Oranje te worden. De 37-jarige middenvelder van Genoa is door bondscoach Igor Angelovski opgenomen in de voorlopige selectie van Noord-Macedonië. Aanvoerder Pandev hoopt komende maand met zijn land te debuteren op het EK, waarop Noord-Macedonië in de groepsfase aantreedt tegen het Nederlands elftal.

Pandev wordt eind juli 38 jaar en is niet van plan om zijn voetbalschoenen vroegtijdig aan de wilgen te hangen. De recordinternational heeft 114 interlands achter zijn naam staan en scoorde 38 keer namens Noord-Macedonië. Eerder dit jaar was Pandev nog trefzeker tijdens de verrassende 1-2 zege op bezoek bij Duitsland in de WK-kwalificatie. Hij is niet de enige bekende naam op de lijst van Angelovski.

De bondscoach heeft namelijk ook Elif Elmas geselecteerd. De middenvelder van SSC Napoli is een belangrijke schakel in de nationale ploeg. Daarnaast spelen Stole Dimitrievski (Rayo Vallecano), Ezgjan Alioski (Leeds United), Enis Bardhi (Levante) en Darko Curlinov (VfB Stuttgart) in een grote Europese competitie. Zij hopen ook in de definitieve selectie te zitten bij de debutant.

Pandev debuteerde in 2001 bij de nationale ploeg en speelde in zijn geboorteland bij Belasica Strumica. Hij is echter vooral bekend door zijn jaren in Italië. Daar stond de aanvaller onder contract bij Internazionale, Spezia, Lazio, nogmaals Internazionale, Napoli en inmiddels dus bij Genoa. Tussendoor maakte hij nog een uitstapje naar Istanbul. Tijdens seizoen 2014/15 verdedigde Pandev de clubkleuren van Galatasaray.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen