Bergkamp: "Het Arsenal-DNA moet hersteld worden"

20 mei 2021, 12:20

Het begon als een opmerkelijk gerucht: Spotify-eigenaar Daniel Ek wil samen met clubiconen Dennis Bergkamp, Thierry Henry en Patrick Vieira Arsenal kopen. De berichten zijn echter serieus en hoewel een eerste bod is afgewezen, is Ek niet van plan het erbij neer te leggen. Tegenover Voetbal International vertelde Bergkamp voor het eerst uitgebreid over de plannen. 

"Na mijn verrtrek bij de club heb ik altijd contact gehouden met Thierry en Patrick", vertelde Bergkamp, bij wie de liefde voor de club nog altijd zeer aanwezig is. "Net als Patrick en Thierry herken ik het Arsenal uit onze eigen tijd steeds minder terug. In het DNA van Arsenal zit de ambitie om hoofdprijzen te pakken. Het nooit accepteren van verlies. Die mentaliteit is langzaamaan verdwenen. Ik proef berusting over de huidige situatie. Dat is ernstig. Het DNA van Arsenal moet hersteld worden."

Het drietal kwam in contact met Ek, die naast de eigenaar van Spotify ook groot Arsenal-supporter is. Voor hem waren de Super League-perikelen aanleiding om actie te ondernemen. "Dat was het moment waarop hij wilde doorpakken en contact met ons opnam. Tijdens een Zoom-meeting met Thierry, Patrick en mij deelde hij zijn zorgen en zijn plannen met ons. Dat maakte vanaf het eerste moment indruk. Het werd me meteen duidelijk hoe diep het supporterschap bij Daniel zit. Dat vind ik belangrijk: Daniel ziet een overname niet als de koop van een leuk speeltje. Integendeel."

Zo wil Ek onder meer de invloed van de achterban binnen de club vergroten door ze een plek in de clubleiding te geven en transparant te zijn. "Een ander belangrijk punt is dat Daniel snapt dat de problemen van Arsenal niet zomaar even opgelost kunnen worden. Met wat extra geld erin pompen en de trainer ontslaan kom je er niet. Als Arsenal volgend seizoen bovenin wil meedraaien, zullen ze in elke linie een wereldtopper moeten halen. Terwijl de club al tijden de aantrekkingskracht mist voor deze categorie spelers. Vandaar dat er structurele veranderingen moeten plaatsvinden."

Hoewel een eerste bod van bijna twee miljard euro is afgewezen door de familie Kroenke, de huidige eigenaren van de club, geeft Ek nog niet op. Bergkamp beweert ook vanuit de supporters steeds meer enthousiasme te proeven. Op de vraag wat de rol van de clubiconen bij een eventuele overname zal worden: "Het zou logisch zijn om gebruik te maken van de kennis die wij tijdens onze carrières hebben vergaard. Wij staan klaar en Daniel ook. Fans zijn enthousiast. Nu de huidige clubleiding nog."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen