Trots overheerst bij Fraser: "Tot het einde superfit gebleven"

20 mei 2021, 10:40   Bijgewerkt: 20 mei 2021, 11:08

Sparta kon een uitstekend seizoen woensdagavond niet bekronen met een plek in de play-offfinale. Feyenoord bleek in De Kuip met 2-0 te sterk. Toch waren het direct na de wedstrijd vooral de positieve emoties die overheersten bij trainer Henk Fraser. "Het is een mix van alles, maar eigenlijk voor het eerst zo snel na een wedstrijd ben ik vooral trots op mijn mannen."

Waar Tom Beugelsdijk en Bryan Smeets vooral baalden na afloop, ging bij Fraser de knop iets sneller om. "Dat is de leeftijd", lachte hij voor de camera van ESPN. "Zij stonden op het veld, dat geeft net een iets andere emotie. Ik heb er wat langer over kunnen nadenken en ik ben supertrots op mijn mannen. Natuurlijk is er teleurstelling dat we niet het maximale konden brengen vandaag, maar het andere overheerst meteen bij mij."

Op de vraag waar Fraser het meest trots op is: "Het eindresultaat is de wedstrijd, maar ik denk dat ik het meest trots ben op hoe de mannen getraind hebben het hele jaar door. We waren superfit en zijn dat tot het einde gebleven. Het kan altijd wat opleveren als je bereid bent om keihard te werken en als je erin gelooft. Dat hebben de mannen gedaan, in elkaar en in zichzelf. Daar ben ik het meest trots op: dat we een groep die heel divers is, toch bij elkaar hebben kunnen houden en dat ze dat voor elkaar over hebben gehad."

Hoewel Sparta met een achtste plaats als eindklassering dit seizoen flink boven zichzelf uitsteeg, dienen de verwachtingen voor het komende seizoen getemperd te worden. "De realiteit is dat we hetzelfde budget hebben en dus zullen we weer een wonder moeten verrichten", was Fraser duidelijk. "We gaan er natuurlijk wel voor. We zijn er twee jaar voor gegaan, een derde jaar moet ook kunnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen