Bizarre zege River Plate: 25 afwezigen en middenvelder op doel

20 mei 2021, 09:22   Bijgewerkt: 20 mei 2021, 09:37

River Plate boekte afgelopen nacht een wel heel merkwaardige overwinning in de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse tegenhanger van de Champions League. Liefst 25 spelers ontbraken bij de Argentijnse topclub door een corona-uitbraak, waardoor het zonder reserves en met een middenvelder op doel moest aantreden. Toch versloeg de ploeg het Colombiaanse Santa Fe met 2-1. 

Dat Marcelo Gallardo moest puzzelen met zijn opstelling, was een understatement. De trainer had door een corona-uitbraak op de club niet meer dan elf spelers tot zijn beschikking voor de groepsfasewedstrijd. Onder meer de drie doelmannen van de club zaten in quarantaine, en dus moest de licht geblesseerde middenvelder Enzo Pérez voor de gelegenheid de handschoenen aantrekken.

Ondanks de personele problemen kwamen de Argentijnen al binnen zes minuten op een 2-0 voorsprong. Gelegenheidskeeper Pérez, normaal gesproken een verdedigend ingestelde middenvelder die in het verleden voor onder meer Benfica en Valencia speelde, verrichtte liefst vier reddingen, maar hield helaas niet de nul. In de 73e minuut kwam Santa Fe nog op 2-1, maar River Plate won deze historische wedstrijd wel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen