Streuer bevestigt: "Pierie blijft zeker, dat is rond met Ajax"

20 mei 2021, 09:20

Jan Streuer wacht opnieuw een zeer drukke transferzomer bij FC Twente. Afgelopen zomer werd hij aangesteld met als doel om de selectie volledig opnieuw op te bouwen, maar ook nu wacht weer complete renovatie. "Ik verwacht een stuk of zes nieuwe spelers." 

Zoals bekend zal Joël Drommel vertrekken bij FC Twente, evenals de gehuurde Issah Abass, Nathan Markelo, Luciano Narsingh en Danilo. Laatstgenoemde zou Streuer echter graag nog een seizoen huren. "Zeventien goals terugvinden zal niet makkelijk zijn." Met huurlingen Tyronne Ebuehi en Luka Ilic praat Twente al over een langer verblijf. "Voor Ebuehi zou het heel goed zijn om nog een jaar bij ons te blijven. Volgend jaar heb je de Afrika Cup en het WK. Dat is het ideale moment voor Benfica, de speler en de zaakwaarnemer om andere dingen te gaan doen."

"Ilic heeft niet overtuigd, daar ben ik eerlijk in", vervolgde Streuer het gesprek met Tubantia over de van Manchester City gehuurde middenvelder. "Ik denk wel dat 'ie beter kan dan wat hij nu heeft laten zien. Hij is een linksbenige speler die je voorin kunt gebruiken, op 10 en op 8. Je kunt hem dan wel gaan inwisselen voor een ander, maar die moet dan wel beter zijn. De trainer wil ook graag met hem verder. Maar duidelijk is: als hij blijft, zal hij aan de bak moeten. Naast Ilic komt er hoe dan ook een aanvallende middenvelder bij. Iedereen heeft kunnen zien dat op het middenveld iets moet gebeuren."

Achterin hoeft vooralsnog slechts één speler te worden aangetrokken, onder meer omdat de gehuurde Kik Pierie nog een seizoen voor FC Twente uit zal komen. "Hij blijft zeker, dat is rond met Ajax. Hoewel ik vind dat ook Kik Pierie beter kan, heb ik alle vertrouwen in hem." Met Julio Pleguezuelo, wiens contract deze zomer afloopt, moet Streuer nog in gesprek. "Hij zit door zijn blessure in een lastige situatie. Mocht hij eventueel vertrekken, dan hebben we nog twee centrale verdedigers nodig."

Tot slot de voorhoede, waar Vaclav Cerny de seizoensstart door zijn blessure zal missen en Queensy Menig mogelijk vertrekt. "Het kamp Menig heeft nu gezegd dat ze niet willen verlengen. Dan zijn ze waarschijnlijk met iets bezig. We hebben zijn optie gelicht met een seizoen en dat betekent dat hij nog een jaar blijft of wordt verkocht. Ze moeten niet denken dat hij voor weinig geld weg kan." 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen