Blije Berghuis haalt schouders op over Songfestival-onrust

19 mei 2021, 23:45

Het werd woensdag een prima avond voor Feyenoord in de play-offs om Europees voetbal. In de halve finale was het team van Dick Advocaat eenvoudig te sterk voor Sparta, dat op een 2-0 nederlaag werd getrakteerd in De Kuip. Steven Berghuis, die de 1-0 maakte, genoot vooral van de terugkeer van de supporters op de tribunes.

"Ja, de supporters hebben we enorm gemist", zei de captain bij ESPN. "Ook al zijn ze er nog lang niet allemaal, het thuispubliek is een grote kracht van Feyenoord. Dit is het mooiste wat er is, hier doe je het voor als speler. En al helemaal bij een club als Feyenoord, met hun beleving en emotie. Dit seizoen heeft laten zien dat fans cruciaal zijn", vindt de sterspeler.

Feyenoord greep snel een 2-0 voorsprong en kwam daarna eigenlijk niet meer in de problemen. Daardoor wacht nu een wedstrijd tegen FC Utrecht in de finale. "De eerste helft was prima, in de tweede namen we wat gas terug. Dan kom je ook niet meer tot kansen en je wil die fans ook wat geven", aldus de aanvaller.

Hij ging ook in op de onrust die is ontstaan rond het Songfestival. Zaterdag wacht voor Feyenoord het thuisduel met Utrecht, maar dat is ook de dag van het Songfestival in Ahoy. Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft op voorhand al een streep gezet door de wedstrijd in De Kuip in verband met de finale van het liedjesevenement.

Berghuis gaat er echter vanuit dat Feyenoord om 20.00 uur gewoon tegenover Utrecht staat in een stadion met supporters op de tribunes. "Het zal toch wel?", zei hij. "Ze zullen vast een oplossing vinden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen