CL-droom Leicester lijkt ten einde na ruime zege Liverpool

19 mei 2021, 23:18

Liverpool is erin geslaagd om de volgende stap richting Champions League-voetbal te zetten. Het won zeer overtuigend van Burnley met 0-3, in een wedstrijd waar Georginio Wijnaldum in de basis stond. Zo klimt Liverpool over Leicester City heen naar de vierde plek, die recht geeft op deelname aan het miljardenbal.

De ploeg van Jürgen Klopp maakt een wisselvallig seizoen door en lang zag het er niet naar uit dat zijn ploeg bij de bovenste vier ging eindigen. Liverpool geraakte echter precies op tijd in goede vorm en profiteert van het feit dat Chelsea gisteren van Leicester won. Burnley staat net boven de streep, maar is al veilig en dat was zichtbaar in het vertoonde spel.

Liverpool creëerde in de eerste helft kans op kans, maar toch duurde het even voordat de openingsgoal op het scorebord stond. Net voor rust was het Roberto Firmino die op aangeven van Andy Robertson kalm raak schoot. Ook vlak na rust wist het het net te vinden, in de persoon van Nathaniel Phillips die een bal van Sadio Mané achter doelman Will Norris werkte.

Robertson bestreek de hele wedstrijd weer ouderwets de linkerflank en was een belangrijke schakel in het aanvalsspel. Dat kwam ook tot uiting bij de derde treffer, toen hij Alex Oxlade-Chamberlain de kans gaf om er 0-3 van de maken. Zo heeft Liverpool nog één zege nodig om Champions League-voetbal veilig te stellen en die wordt zondagmiddag tegen Crystal Palace gespeeld.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen