Feyenoord rekent af met play-offs-vloek door Sparta te vloeren

19 mei 2021, 23:04

Feyenoord heeft woensdagavond de eerste zege ooit geboekt in de play-offs om Europees voetbal. In de Rotterdamse derby was het met 2-0 te sterk voor Sparta Rotterdam, dat de thuisploeg behoorlijk in het zadel hielp. Eerst kreeg de thuisploeg een penalty die werd benut door Steven Berghuis en vervolgens gleed Tom Beugelsdijk de bal in eigen doel.

Bij Feyenoord, gesteund door maar liefst 6500 supporters, was echter totaal geen sprake van nervositeit. Binnen vijf minuten kreeg het een al een grote kans om de score te openen. Tyrell Malacia vond Orkun Kökcü die de bal, via Maduka Okoye, op de paal zag belanden. Vervolgens dicteerde Feyenoord in de eigen Kuip, maar kwam het niet direct tot grote kansen.

Twee opeenvolgende klappen voor Sparta, dat in het restant van de eerste helft geen potten meer kon breken. In de tweede helft moest het duidelijk anders, maar al snel bleek dat Feyenoord opnieuw de regie in handen had. De bezoekers probeerden zich een weg te banen naar het vijandelijke doel, maar slaagden daar nauwelijks in. Nadat Abdou Harroui zich noodgedwongen moest laten vervangen was de koek definitief op bij Sparta.

Aan Spartaanse kant was het ook bijna een invaller die het net vond. Oog in oog met Bijlow trachtte Emanuel Emegha de keeper te verschalken met een bekeken stiftje, maar de bal had te weinig vaart. Even later veerde het publiek op toen Kökcü met ene mooie bal, wederom, de paal raakte.

Het was het laatste wapenfeit van de wedstrijd en dat betekende dat Feyenoord een ticket bemachtigde voor de finale van de play-offs voor Europees voetbal. Daarin kruist het de degens met FC Utrecht, dat met 1-0 won van FC Groningen.

Opstellingen en beoordelingen:*

Feyenoord: Justin Bijlow; Tyrell Malacia 7, Eric Botteghin 6.5, Marco Senesi 6.5, Ridgeciano Haps 6.5; Jens Toornstra 6, Leroy Fer 6 (82. Achraf El Bouchataoui -), Orkun Kökcü 6; Steven Berghuis 7, Nicolai Jörgensen 6 (67. Robert Bozenik 5.5, Luis Sinisterra 7 (67. Mark Diemers 6)

Sparta Rotterdam: Maduka Okoye 6; Jeffry Fortes 5.5, Bart Vriends 5.5, Tom Beugelsdijk 5, Dirk Abels 5.5; Abdou Harroui 5 (70. Deroy Duarte ), Bryan Smeets 5.5, Adil Auassar 5.5 (41. Laros Duarte 5); Sven Mijnans 5.5 (59. Wouter Burger 5), Lennart Thy 5, Mario Engels 5 (59. Emanuel Emegha 5.5)

Man of the match: Steven Berghuis

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen