Jari Vlak op tijd fit voor play-offs door wondermiddel Kwakman

19 mei 2021, 22:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Donderdagavond neemt FC Emmen het tegen NAC Breda op in de play-offs voor promotie/degradatie. Daarin kan het hoogstwaarschijnlijk toch beschikken over Jari Vlak, die kampte met een enkelkwetsuur. Lang leek het erop dat hij het duel niet ging halen, maar na een tip van dorpsgenoot Kees Kwakman, is hij toch van de partij.

Vlak behandelde zijn blessure op een wel heel aparte manier: de enkel insmeren met koolbladeren en mosterd. Tegenover RTV Drenthe zegt hij: "Baat het niet, dan schaadt het niet en het heeft geholpen, want ik ben precies op tijd fit." Het gebruik van mosterd bij blessures is in het Nederlandse topvoetbal overigens geen nieuwe ontdekking. Eerder gaf Ralf Seuntjens al toe dit wondermiddel vaker te hebben gebruikt.

Tijdens de afwezigheid van Vlak nam Hilal Ben Moussa de honneurs waar op het middenveld van FC Emmen, maar hij lijkt zich nu weer tevreden te moeten stellen met een plek op de reservebank. De formatie van Dick Lukkien eindigde op de zestiende plek in de Eredivisie en moet dus aan de bak tegen NAC om ook volgend seizoen actief te zijn op het hoogste niveau.

Bij dit duel mag er wel weer publiek aanwezig zijn. Tegenover hetzelfde medium vertelt Glenn Bijl dat hij daar blij mee is. "Jammer dat er niet meer bij mogen, maar we voelen de steun, ook van de supporters die er niet zijn. Hoe zij het hele seizoen al meeleven is geweldig. Ook afgelopen zondag weer, bij terugkomst vanuit Venlo, al voelde dat best ongemakkelijk omdat we nog niets hebben bereikt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen