Hake erkent voordeel thuispubliek: ''Net dat ene procentje extra''

19 mei 2021, 21:59

FC Utrecht heeft zich ten koste van FC Groningen geplaatst voor de finale van de play-offs om Europees voetbal. Het was geen hoogstaande wedstrijd, maar er kwam een hoop passie bij kijken. De ploeg uit de Domstad had daarbij het grote voordeel dat er weer publiek op de tribunes mocht zitten, zo erkent ook trainer Rene Hake.

Voor de camera van ESPN vertelt Hake dat het voor zijn ploeg niet van een leien dakje ging. "Het was een zwaar potje, maar dat hadden we van tevoren voorspeld. Je ziet dat Groningen het goed dichthoudt en wij hebben grote moeite om daar doorheen te komen. In het begin kregen we een aantal spelhervattingen tegen dat wel dreigend was, maar de tweede helft werd het iets opener. Uiteindelijk gaan we terecht als winnaar van het veld."

"Aan de bal creëerden we niet genoeg tussen de linies. We waren veel te geforceerd op zoek naar de bal achter hun verdediging." Juist in een wedstrijd waarin het allemaal niet al te soepel liep, kon FC Utrecht wel een extra steuntje in de rug gebruiken. "Het publiek helpt daarin ook wel. Zij geven je net dat ene procentje extra door er vol achter te gaan staan." Verder laat Hake weten een lichte voorkeur te hebben om Feyenoord in de finale te treffen, omdat dat een mooier affiche is.

Uiteindelijk kroonde Simon Gustafson zich met een fraaie treffer tot matchwinner. "Die vrije trap was slecht, gelukkig viel de bal nog een keer voor zijn voeten en maakte hij een wereldgoal. Er zat waarschijnlijk nog wat frustratie in van die mislukte vrije trap. Hij heeft heel veel blessureleed achter de rug, dus het is mooi dat hij op deze manier het verschil kan maken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen