Niet Robben, maar Gustafson matchwinner in halve eindstrijd

19 mei 2021, 20:53   Bijgewerkt: 19 mei 2021, 22:23

De eerste finalist van de play-offs om Europees voetbal is bekend. Utrecht en Groningen maakten er in De Galgenwaard met name na de rust een spannend en intens duel van, maar een wonderschone treffer van Simon Gustafson stuurde de Domstedelingen uiteindelijk een ronde verder (1-0). Arjen Robben raakte in de eerste helft nog de paal en kon dus ook geen hoofdrol voor zijn rekening nemen.

Onder het toeziend oog van drieduizend uitverkoren toeschouwers en met Arjen Robben in de basis probeerde Groningen in de openingsfase de controle te pakken, teneinde een stormachtige Utrechts begin te voorkomen. De ploeg van Danny Buys had vaak de bal, maar wist hem nooit lang in de ploeg te houden. Dat had tot gevolg dat Utrecht rustig toe kon kijken en zelf kon proberen in haar spel te komen. Het kostte de thuisploeg evenwel de nodige moeite om dat te bereiken, al ontstond er op initiatief van Gustafson en Adam Maher bij tijd en wijle wel wat dreiging.

Desalniettemin mocht de eerste helft toch vooral worden bestempeld als slordig. Beide ploegen trachtten absoluut een hoog tempo te hanteren, maar waren in balbezit gewoon niet zuiver genoeg om daar gevaar uit te stichten. Een wereldgoal van Ramon Pascal Lundqvist, die de tegen de zon in kijkende Eric Oelschlägel van eigen helft in verlegenheid wilde brengen, had de wedstrijd wellicht open kunnen breken. Tot opluchting van de Duitse doelman belandde de bal echter op het dak van het doel. Utrecht maakte via een schotpoging van Maher en enkele corners al met al nog de meeste aanspraak op een treffer, maar echt getest werd Sergio Padt toch ook niet.

Toen dat niet tot een treffer leidde besloot Groningen de voet maar weer van het gas te halen en fors in te zakken. Utrecht nam daardoor logischerwijs het initiatief over, maar zag continu een paars blok voor zich opdoemen. Het duel werd naarmate tijd wegtikte ook steeds fysieker van aard, waardoor goed uitgespeelde aanvallen wederom een zeldzaamheid werden. Utrecht onttrok zich nog enigszins aan die malaise, door er af en toe flitsend doorheen te voetballen. Dat leidde tot een heerlijke aanval met Sander van de Streek als falend eindstation en Gyrano Kerk die steeds beter los kwam aan de rechterkant van het veld.

Gezien het spelbeeld mocht worden verwacht dat deze goal de winnende zou worden, maar Groningen had nog wat tijd om de zaken om te draaien. De ploeg probeerde van alles, maar moest concluderen dat de twaalfde man in De Galgenwaard hun favoriete ploeg er doorheen sleepte.

Opstellingen en beoordelingen:*

FC Utrecht: Eric Oelschlägel 6,5, Django Warmerdam 7, Willem Janssen 7, Mark van der Maarel 7, Hidde ter Avest 6,5; Adam Maher 6, Sander van de Streek 6,5, Joris van Overeem 6,5; Simon Gustafson 7, Gyrano Kerk 7 (90. Mimoun Mahi -), Othman Boussaid 6 (62. Bart Ramselaar 6)

FC Groningen: Sergio Padt 6; Damil Dankerlui 6, Bart van Hinthum 6,5 (48. Daniël van Kaam 6), Ko Itakura 6, Mike te Wierik 6,5; Ramon Pascal Lundqvist 7 (86. Tomas Suslov -), Azor Matusiwa 6,5, Ahmed el Messaoudi 6,5 (70. Jørgen Strand Larsen 6); Arjen Robben 6,5, Mo el Hankouri 6,5 (86. Patrick Joosten -), Alessio da Cruz 5,5 (86. Paulos Abraham -)

Man of the Match: Gustafson

*Spelers moeten minimaal twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen