Kudus hoopt op Ajax-transfer: "Hij is de perfecte speler voor Ajax"

19 mei 2021, 20:24

Mohammed Kudus gaat deze zomer met bovenmatige interesse volgen of Ajax inderdaad aan de haal gaat met Kamaldeen Sulemana. De buitenspeler van FC Nordsjaelland is nadrukkelijk in beeld bij de Amsterdammers, maar er zijn meer buitenlandse clubs met interesse. Kudus hoopt dat zijn landgenoot voor Ajax kiest.

Kudus speelde bij Nordsjaelland samen met Sulemana en kent hem dus goed. Hij hoopt dat de speler ook naar Nederland verkast. "Hij moet zijn keuze maken op basis van zijn gevoel", zegt Kudus tegen ESPN. "Ik kan hem adviseren op basis van mijn eigen ervaringen, maar het is een slimme jongen. Hij weet wat hij wil en zal uiteindelijk de goede keuze maken. Uiteraard speel ik hier al en zou ik hem kunnen helpen."

Kudus weet dat Manchester United ook in verband wordt gebracht met Sulemana. "De stap van de Deense competitie naar Man United is heel groot. Hij heeft het talent om daar te spelen, maar volgens mij is het beter om eerst naar Nederland te gaan. Al weet ik zeker dat hij zichzelf overal kan laten zien."

Mocht het Ajax lukken om de speler te kopen, wat kan het dan verwachten van de jonge aanvaller? "Hij is een slimme, behendige en snelle buitenspeler", legt Kudus uit. "Hij heeft alles en past goed bij Ajax. Hij kan doelpunten maken en assists geven. Ik denk dat hij de perfecte speler is voor Ajax."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen