Wereldkampioen Khedira hangt voetbalschoenen aan de wilgen

19 mei 2021, 18:55

Sami Khedira vindt het mooi geweest. De Duitse middenvelder kiest ervoor om te stoppen met profvoetbal. De 34-jarige Duitser is zodoende bezig aan zijn laatste weken als profvoetballer. Hij staat momenteel op de loonlijst bij Hertha BSC.

Op een persconferentie heeft Khedira openheid van zaken gegeven. De middenvelder heeft laten weten dat hij er na dit seizoen mee stopt. "Het is een lastige stap, maar wel de juiste. Vijftien jaar professioneel voetbal heeft veel impact gehad", zei de middenvelder. "Ik moet nu eerlijk tegen mezelf zijn en beseffen wat ik nog wel en wat ik niet meer kan doen."

Het Hertha van Khedira speelt komend weekend de laatste wedstrijd van het seizoen, tegen 1899 Hoffenheim. Hertha is inmiddels veilig en kan Khedira kan de club dus met een gerust hart achterlaten. Khedira speelde sinds februari voor Hertha, maar hij kwam niet verder dan acht wedstrijden. Meer impact kon hij niet hebben voor de club.

Khedira kan ondanks dat terugkijken op een mooie loopbaan, met de WK-titel in 2014 als absolute hoogtepunt. Hij speelde 77 interlands voor zijn land. Andere grote successen waren de landstitel met VfB Stuttgart, de Champions League-winst met Real Madrid en de vijf landstitels met Juventus.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen