Van Gaal over Memphis: "Hij is geen Messi of Ronaldo"

19 mei 2021, 16:05

Memphis Depay wordt al maanden genoemd als mogelijke versterking voor FC Barcelona, al is hij door zijn aflopende contract bij Olympique Lyon voor veel meer clubs een interessante transferkandidaat. Louis van Gaal denkt dat Memphis een nuttige speler kan zijn voor Barcelona, maar verwacht niet dat hij de kar gaat trekken.

"Memphis is een interessante speler", zegt Van Gaal tegen El Mundo Deportivo. "Zeker als hij gratis op te halen is. Maar je moet er rekening mee houden dat hij zich zal moeten aanpassen aan een nieuwe cultuur en een nieuw team. En we moeten niet vergeten dat hij geen Messi of Ronaldo is", aldus de voormalig trainer van Barcelona over de 27-jarige aanvaller.

Ook Ronald de Boer heeft bij El Mundo Deportivo zijn licht laten schijnen over Memphis. "Als hij zich goed voelt, kan hij een goede speler zijn voor Barcelona", zegt de oud-speler van Barcelona over zijn landgenoot. Ronald Koeman liet in oktober 2020 al weten dat hij Memphis graag bij Barcelona wilde verwelkomen.

Hij werkte als bondscoach samen met Memphis en bouwde een goede relatie op met de aanvaller. Eind vorig jaar bevestigde Koeman al dat Barcelona in de zomer nadrukkelijk hengelde naar Memphis. "We wilden Memphis omdat hij een geweldige speler is en omdat hij de kwaliteiten heeft die we niet hadden: vooral diepgang in het aanvalsspel. De meeste aanvallers van ons willen de bal aan de voet, Memphis kan dat ook doen, maar kan ook in de diepte worden gebruikt. Hij is sterk, dynamisch en kan in het centrum en vanaf de zijkanten spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen