Aanmoedigingspremie krijgt staartje: KNVB start onderzoek

19 mei 2021, 15:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het laatste woord is nog niet gezegd over de premie die FC Emmen afgelopen weekend aangeboden zou hebben aan Fortuna Sittard, dat op die aangemoedigd werd om volle bak te gaan tegen Willem II. Naar verluidt bood Emmen een bedrag van 25.000 euro aan aan de club uit Tilburg. De aanklager betaald voetbal heeft inmiddels besloten om de zaak te onderzoeken.

Dat bevestigt de KNVB aan Voetbal International. Emmen zou Fortuna een aanmoedigingspremie hebben aangeboden voor afgelopen zondag. Emmen wilde op die manier proberen om die club volle bak te laten gaan tegen Willem II. Emmen had zondag puntenverlies van Willem II nodig om zelf nog een goede kans te maken op een Eredivisie-plek.

Uiteindelijk won Emmen zelf van VVV-Venlo en ging Fortuna ten onder tegen Willem II, waardoor Emmen nu is veroordeeld tot de nacompetitie. De premie die Fortuna aangeboden had gekregen, had zodoende geen resultaat gehad. Al moet gezegd dat de club die ook niet had aangenomen.

Voorafgaand aan het duel trok Fortuna-directeur Ivo Pfennings al aan de bel over de actie van Emmen. Hij gaf direct een signaal door aan de KNVB en deed ook in de media een boekje open over de handelswijze van Emmen. "Uiteraard hebben we dit meteen geweigerd en dit meteen bij de KNVB neergelegd", zei hij tegen Algemeen Dagblad.

"We hebben zelf besloten dit aanbod te weigeren", vervolgde hij zijn verhaal. "We vinden als club dat we áltijd moeten winnen. Dus ook vanmiddag tegen Willem II. Daar hebben we geen aanmoedigingspremie voor nodig

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen