Bayer Leverkusen haalt met Seoane eigen plaaggeest binnen

19 mei 2021, 11:41

Bayer Leverkusen heeft de definitieve opvolger van Peter Bosz eindelijk officieel aangesteld: Gerardo Seoane (42) is de nieuwe oefenmeester van de Duitse club voor de komende jaren. Daarmee haalt het de eigen plaaggeest binnen, want Die Werkself werd door Young Boys, zijn vorige werkgever, uitgeschakeld in de Europa League.

Daarmee krijgen Daley Sinkgraven, Timothy Fosu-Mensah en Jeremie Frimpong dus eindelijk te weten wie de definitieve nieuwe coach is, nadat Hannes Wolf de interim-trainer was die het seizoen afmaakte. Bosz werd ontslagen na de tegenvallende resultaten: niet alleen werd het uitgeschakeld in de Europa League door Young Boys, ook in de DFB-Pokal ging het mis tegen de amateurs van Rot Weiss Essen en in de Bundesliga werd een enorme vrije val ingezet.

Naast Young Boys, de club met wie de laatste drie jaar kampioen werd van Zwitserland, werkte Seoane jarenlang bij FC Luzern. Ook bij die club was de geboren Zwitser zeer succesvol. "En dat met een aanvallende speelwijze, die goed past bij de denkwijze van Leverkusen", lichtte technisch directeur Simon Rolfes toe. Daar was in de latere ronde tegen Ajax weinig van te zien: de ploeg van Erik ten Hag was over twee duels véél te sterk voor Seoanes' Young Boys. 

Seoane weet overigens nu al dat hij volgend jaar met Bayer Leverkusen niet de Champions League in zal gaan. De ploeg is veroordeeld tot de zesde plaats: ondanks dat er nog één wedstrijd te spelen is. Wat het resultaat tegen Borussia Dortmund ook is, Leverkusen kan niet meer stijgen of zakken.  

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen