'PSV wil Pröpper én Van Ginkel vastleggen voor volgend jaar'

'PSV wil Pröpper én Van Ginkel vastleggen voor volgend jaar'

19 mei 2021 – PSV gaat snel om tafel met middenvelder Marco van Ginkel (28). De speler van Chelsea hoorde niets meer van zijn huidige werkgever, waardoor zijn verbintenis in de zomer definitief verloopt. Zodoende is hij vrij om te gaan en staan waar hij wil: als het aan Roger Schmidt ligt, dan komt hij definitief naar het Philips Stadion.

Dat schrijft het Eindhovens Dagblad althans. Er is officieel nog géén aanbieding gedaan, maar die gaat er mondeling in elk geval snel komen, weet het regionale dagblad. Hij moet samen met Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion) volgend seizoen het middenveld vormen bij PSV, dat Joël Drommel al binnenhaalde en ook druk bezig is met de komst van de ervaren verdediger Ramalho.

Van Ginkel moest eerder over zijn transfervrije status nog een slag om de arm houden, omdat Chelsea formeel zijn contract nog had kunnen verlengen, maar die optie is definitief van de baan. Na acht jaar bij de club uit Londen gespeeld te hebben - al kwam hij uiteindelijk maar tot vier officiële optredens - eindigt zijn periode op Stamford Bridge officieel deze zomer.

Lees ookPSV jaagt op Ramalho: "Hij past perfect in filosofie van Schmidt"

In de laatste wedstrijd van PSV dit seizoen droeg Van Ginkel al de aanvoerdersband: een teken dat Schmidt veel vertrouwen heeft in de middenvelder. Bovendien wil de Duitse oefenmeester meer scorend vermogen hebben op zijn middenveld, waar dus Pröpper én Van Ginkel mogelijk volgend jaar staan.

gerelateerd