Deschamps begraaft strijdbijl: "Franse team gaat boven alles"

18 mei 2021, 23:54

Een jarenlange vete is dinsdag ten einde gekomen. Karim Benzema lag sinds 2015 overhoop met alles en iedereen bij de Franse bond, maar is inmiddels weer in genade aangenomen. Dinsdag is hij opgenomen in de EK-selectie van Didier Deschamps. De bondscoach legt uit hoe dat komt.

De aanvaller van Real Madrid speelde 81 interlands voor zijn land (27 goals). In oktober 2015 kwam er een abrupt einde aan zijn periode als international, vanwege zijn aandeel in de zaak rond de sekstape van Mathieu Valbuena. Benzema zou zijn voormalig ploeggenoot afgeperst hebben, maar ontkende zelf alle aantijgingen. Toch werd hij niet meer opgeroepen voor de nationale ploeg, ondanks alle successen die hij beleefde met Real Madrid.

Deschamps heeft op een persconferentie uitgelegd waarom Benzema er nu wel bij is en dus ook meegaat naar het EK. "Dit is een belangrijke stap", zei hij. "We hebben uitvoerig met elkaar gesproken. Wat er precies is gezegd, ga ik niet onthullen, maar we hebben in alle rust met elkaar gesproken. We streven er naar om bij de nationale ploeg ook een vredige sfeer te hebben. Ik wil van Karim dan ook geen speciaal geval gaan maken. Het Franse team gaat boven alles en het draait dan ook niet alleen om mij", sprak de bondscoach.

Benzema zelf is dolblij met zijn terugkeer in de ploeg, zo liet hij al weten via Twitter. 'Ik ben zo trots op mijn rentree', schrijft de spits van Real. 'Ik wil iedereen die me altijd heeft gesteund, bedanken.'

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen