Martens geniet na en speculeert over terugkeer naar Nederland

18 mei 2021, 22:19

Lieke Martens beleefde zondag een van de mooiste momenten van haar loopbaan, door met FC Barcelona de Champions League te winnen. In de finale werd Chelsea overtuigend met 4-0 verslagen, mede door goed spel van Martens. Twee dagen na de winst is Martens nog altijd uitzinnig van vreugde.

Martens keek na de winst verliefd naar de Champions League-beker, die ze vervolgens een kus gaf. Het leverde mooie beelden op. "Alle credits voor de cameraman. Ik had echt niet het gevoel dat ik zo naar die beker aan het kijken was", zegt Martens tegen de NOS. "Het is zo puur, het is zo echt. Een droom die is uitgekomen, hier heb ik zo hard voor gewerkt, hier heb ik alles voor gelaten de afgelopen jaren. Ik wilde dit zo graag bereiken. En dan zie ik dat filmpje en krijg zelf bijna tranen in mijn ogen omdat het zoiets moois en zoiets echt is."

Martens wil met Barcelona eerst nog de Spaanse beker winnen en richt zich daarna op de Olympische Spelen. Ter voorbereiding op dat toernooi is Martens eerst enige tijd in Nederland met de Leeuwinnen. "Het liefste wil ik bij familie en vrienden zijn", zegt de buitenspeelster. "Dat is altijd leuk, altijd fijn om samen te zijn. Je hebt een doel, je wil een mooie medaille binnenslepen op de Spelen. We willen ons laten zien deze zomer. Iedereen heeft er heel veel zin in en we kijken er heel erg naar uit. Ik hoop dat alles op z'n plek gaat vallen."

Een terugkeer naar Nederland ziet de 28-jarige aanvalster op zich wel zitten. Al die jaren in het buitenland beginnen zijn tol te eisen, zegt Martens. "Dat speelt af en toe zeker door mijn hoofd, maar ik ben nog steeds ambitieus en ik wil er alles uit halen. Ik denk wel dat er een moment gaat komen dat ik denk: het is nu tijd om je spullen te pakken. Dat doe ik samen in overleg met mijn vriend, mijn familie en vrienden die de afgelopen jaren heb moeten missen. Dan zal er misschien wel een moment komen dat ik inderdaad terug zal keren."

Martens heeft nog een contract tot 2022 bij Barcelona. Ik kan er nu nog niet heel veel over zeggen, maar dat ik mijn familie en vrienden ontzettend mis dat is duidelijk."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen