NAC-selectie krijgt steun in de rug door fraaie actie van fans

NAC-selectie krijgt steun in de rug door fraaie actie van fans

18 mei 2021 – Het belang van de wedstrijd tegen FC Emmen is nog maar eens onderstreept door de fans van NAC Breda. Zij gaven de spelers van de Brabantse club dinsdag een fraaie steun in de rug door ze te verrassend bij het spelershotel. Het leverde mooie beelden op.

NAC heeft via de eigen kanalen beelden gedeeld waarop is te zien hoe honderden fans de spelers toejuichen. De spelers verschenen enigszins verbaasd voor het hotel en werden omringd door massa's rook en brandende fakkels van fans, die luidkeels de spelers toezongen. Het maakte indruk, zei spits Mario Bilate tegen BN De Stem. "Ik ben natuurlijk naar NAC gekomen voor deze supporters. Helaas hebben we hen dit jaar moeten missen. Als je dan zo'n groep ziet staan, zie je en voel je nog een beetje wat het betekent om voor NAC te spelen. Dit zijn de mensen waar je het voor doet."

NAC won afgelopen weekend van FC Volendam en moet nu donderdag zien af te rekenen met Emmen. Het initiatief van de supportersactie kwam voort uit een bijeenkomst van drie supportersgeledingen van de club: Fr0nt76, Stichting Vak G en de Breda Loco's. "We moesten wat doen", zegt Jasper Jonkers van Fr0nt76. "Het hele seizoen heb ik niets kunnen doen. Zo kunnen we toch een bijdrage geven. En ik wil me als supporter na de play-offs in de spiegel kunnen kijken en zeggen: ik heb er alles aan gedaan."

In de competitie had NAC het lastig. De vijfde positie was teleurstellend, maar via de play-offs kan de club de Eredivisie-droom nog altijd verwezenlijken.

gerelateerd