Officieel: Benzema na zes jaar terug in sterke Franse selectie

18 mei 2021, 20:40   Bijgewerkt: 18 mei 2021, 21:19

Bondscoach Didier Deschamps heeft dinsdag zijn selectie voor het EK bekendgemaakt. De spelersgroep van de regerend WK-winnaar is zoals verwacht ijzersterk en kent met Karim Benzema een opvallende naam. De sterspeler van Real Madrid keert op 33-jarige leeftijd na een absentie van liefst zes jaar weer terug in de nationale ploeg.

De aanvaller van Real Madrid speelde 81 interlands voor Frankrijk, waarin hij 27 keer scoorde. In oktober 2015 kwam er een abrupt einde aan zijn periode als international, vanwege zijn aandeel in de zaak rond de sekstape van Mathieu Valbuena. Benzema zou zijn toenmalig ploeggenoot afgeperst hebben, maar ontkende zelf in alle toonaarden.

Sindsdien werd Benzema door de Franse bond buiten beschouwing gelaten. De bond wilde dat Benzema niet meer het shirt van de nationale ploeg zou dragen, maar daar is nu verandering in ge komen. Bondscoach Deshamps heeft zich verzoend met de spits en heeft hem bij de groep gehaald. Dinsdagavond maakte de bondscoach dat bekend op een persconferentie. "We willen de selectie zo sterk mogelijk maken en dus hebben we Karim nodig", zei Deschamps. De coach gaf overigens aan dat Antony Martial wegens fitheidsreden niet bij de groep zit.

Aan de vorm zal het niet liggen bij Benzema. De spits is bezig aan misschien wel zijn beste seizoen als profspeler. Hij scoorde dit seizoen al 29 keer voor Real Madrid, dat verwikkeld is in een spannende strijd om de titel.

De Franse selectie:

Keepers: Hugo Lloris, Steve Mandanda, Mike Maignan

Verdedigers: Leo Dubois, Benjamin Pavard, Kurt Zouma, Jules Koundé, Raphaël Varane, Clement Lenglet, Presnel Kimpembe, Lucas Digne, Lucas Hernandez

Middenvelders: N'Golo Kanté, Paul Pogba, Adrien Rabiot, Corentin Tolisso, Moussa Sissoko

Aanvallers: Karim Benzema, Olivier Giroud, Kylian Mbappé, Marcus Thuram, Kingsley Coman, Wissam Ben Yedder, Antoine Griezmann, Thomas Lemar, Ousmane Dembélé

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen