Karlsson krijgt ondanks vorm slecht nieuws uit Zweden

18 mei 2021, 19:33

Wat Jesper Karlsson dit seizoen heeft laten zien bij AZ, in onvoldoende gebleken om Janne Andersson te overtuigen. De Zweedse bondscoach heeft er voor gekozen om de buitenspeler van AZ niet op te roepen voor het EK.

Karlsson zit niet bij de 26-koppige spelersgroep van Zweden en dat zal een behoorlijke teleurstelling zijn voor de buitenspeler. In zijn eerste seizoen in Nederland maakte de 22-jarige buitenspeler namelijk een uitstekende indruk. Hij deed in 32 duels mee voor AZ en scoorde daarin 11 keer. Dat aantal tikte hij ook vorig seizoen aan bij zijn vorige club IF Elsborg. Genoeg voor een plek in de EK-selectie was het desondanks niet.

Opmerkelijk is verder dat Andreas Granqvist (36) er wel bij zit. Bondscoach Andersson stelt dat de routinier er niet bij was geweest, als de EK-selecties 'gewoon' uit 23 spelers hadden bestaan. Volgens de bondscoach is Granqvist er vooral vanwege zijn rol in de kleedkamer bij gehaald. Zlatan Ibrahimovic is door een blessure overigens niet van de partij bij Zweden.

Voor het Scandinavische land wachten er op het EK wedstrijden tegen Spanje, Slowakije en Polen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen