Fraser: "Je kunt spreken van competitievervalsing"

18 mei 2021, 18:52   Bijgewerkt: 18 mei 2021, 20:49

Sparta speelt woensdag in de play-offs om Europees voetbal de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Vrij verassend mogen er bij die wedstrijd fans aanwezig zijn, 6.500 om precies te zijn, en dus is er sprake van een thuisvoordeel voor de ploeg van Dick Advocaat. Dat onderstreept Henk Fraser.

Normaliter speelden teams in de play-offs uit en thuis tegen elkaar, maar dat is dit seizoen anders. Omdat Feyenoord de steun van fans krijgt, is Sparta in het nadeel. "Je merkte het eerder dit seizoen toen wij thuis tegen VVV speelden, of Willem II tegen RKC. Toen zei ik ook al dat ik het competitievervalsing vond met betrekking tot die duels", zegt Fraser tegen RTV Rijnmond. "Gaan we er echter een punt van maken? Dat niet, want uiteindelijk is iedereen voorafgaand aan dit seizoen akkoord gegaan met dit protocol. Maar kan je spreken van competitievervalsing net zoals VVV of RKC dat toen konden zeggen? Dat denk ik wel."

Toch is het vertrouwen groot bij Sparta, dat in de laatste tien duels meer punten pakte dan alle clubs behalve Ajax. Is Sparta daardoor favoriet tegen Feyenoord? "Ik snap dat sentiment wel", reageert Fraser. "Als wij tien keer spelen tegen Feyenoord dan win je misschien twee keer. In dat opzicht helpt het ontbreken van een return denk ik wel, dat geeft een grotere club niet de kans om het in de uitwedstrijd rustig uit te spelen."

Sparta hoopt woensdag te profiteren van de goede vorm van Abdou Harroui. De middenvelder van Jong Oranje is waarschijnlijk bezig aan zijn laatste weken bij de club. "Ik wil het sowieso mooi afsluiten maar als we niet doorkomen, dan moeten we alsnog beseffen dat we dan met een achtste plek ontzettend trots mogen zijn op onszelf. En ik kan denk ik ook wel spreken over een ontzettend mooi hoofdstuk bij Sparta."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen