Eindelijk: Ajax en Onana in juni tegenover de UEFA

18 mei 2021, 18:20   Bijgewerkt: 31 mei 2021, 10:18

Het is al lange tijd stil rondom Andre Onana, los van wat transfergeruchten en perikelen over een contractverlenging bij Ajax. Het dopingverhaal is al langere tijd niet besproken, maar daar zal op korte termijn verandering in komen. Begin juni staat hij samen met Ajax namelijk tegenover de UEFA.

Op 5 februari kwam het grote nieuws naar buiten dat Onana voor precies een jaar geschorst werd vanwege het overtreden van de dopingregels van de Europese bond. Bij de keeper van de Amsterdammers werd in oktober tijdens een controle op het sportcomplex van Ajax een verboden middel aangetroffen in zijn urine. Het ging om het middel Furosemide, dat op de dopinglijst staat en dus verboden is.

Op de ochtend van 30 oktober voelde Onana zich niet lekker. Daarvoor wilde hij een tabletje nemen. Onbewust slikte hij echter Lasimac, een middel dat zijn vrouw eerder voorgeschreven kreeg, zo was het verhaal van Ajax. De straf van een jaar werd door Ajax en Onana dan ook als 'buitenproportioneel' beschouwd. Sinds begin februari speelde Onana geen wedstrijden meer voor zijn club en stond hij ook niet meer op het trainingsveld in Amsterdam.

De sanctie was reden voor Ajax om bij de UEFA aan te kloppen voor strafvermindering, maar dat beroep haalde niets uit. De Amsterdammers stapten vervolgens naar het internationale sporttribunaal CAS en hebben dinsdag gehoord dat de zaak op 2 juni dient. Dat is dus over twee weken. Ajax en Onana staan bij het CAS dan tegenover de UEFA en hopen op die manier strafvermindering af te dwingen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen