Advocaat snapt niet dat Feyenoord moet wijken voor Songfestival

18 mei 2021, 15:02   Bijgewerkt: 19 mei 2021, 07:44

Dick Advocaat rekent erop dat Feyenoord de eventuele finale van de play-offs om Europees voetbal gewoon in De Kuip speelt. De gemeente Rotterdam heeft de KNVB laten weten dat er zaterdagavond niet gevoetbald kan worden in het stadion van Feyenoord omdat een aantal kilometer verderop in Ahoy het Eurovisie Songfestival plaatsvindt.

Beide evenementen tegelijkertijd houden is niet haalbaar voor de politie, waardoor Feyenoord mogelijk moet wijken. Advocaat denkt er het zijne van, zo liet hij dinsdag tijdens de persconferentie richting het duel met Sparta Rotterdam blijken. "Ik kan me niet zo goed voorstellen dat de burgemeester (Ahmed Aboutaleb, red.) het Songfestival belangrijker vindt dan Feyenoord. Of hij moet geen verstand van voetbal hebben."

Lees ookAdvocaat moedigt komst Til aan: "Hij vindt de tijd nu wel rijp"

De trainer van Feyenoord heeft voetbal hoger staan dan het Songfestival, dat voor het eerst sinds 1980 in Nederland wordt gehouden. "Als je ziet hoeveel mensen naar het songfestival kijken… dat is een beperkt aantal. Of ik me verder in de discussie meng? Nee, dat laat ik aan de geleerden over."

Feyenoord speelt woensdag in de halve finale van de play-offs tegen Sparta. Wordt de stadsderby gewonnen, dan wacht zaterdag de finale. Plaatst Sparta zich voor de eindstrijd, dan is het Songfestival-probleem opgelost. De Rotterdammers spelen dan in de finale een uitwedstrijd tegen FC Groningen of FC Utrecht.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen