Advocaat moedigt komst Til aan: "Hij vindt de tijd nu wel rijp"

18 mei 2021, 13:58   Bijgewerkt: 18 mei 2021, 15:05

Dick Advocaat heeft dinsdag min of meer bevestigd dat Feyenoord zich gaat versterken met Guus Til. De 73-jarige oefenmeester probeerde de middenvelder een half jaar geleden ook al naar De Kuip te halen, maar kreeg toen nul op het rekest.

Op de persbijeenkomst richting de play-offwedstrijd tegen Sparta Rotterdam werd Advocaat geconfronteerd met het Til-nieuws. "Ik ben er zelf een half jaar geleden mee bezig geweest. Toen heb ik met hem gesproken, maar hij vond het te vroeg om zo snel vanuit Rusland naar Nederland terug te gaan", begon Advocaat.

Lees ookDe Telegraaf onthult huursom die Feyenoord betaalt voor Til

"Nu is het een half jaar later en komt er een trainer (Arne Slot, red.) die hij goed kent, dus vindt hij de tijd nu wel rijp", vervolgde de trainer, die denkt dat Feyenoord met het huren van Til goede zaken doet. "Ik denk dat het een goede aankoop is. Het is een jonge jongen die het in Rusland niet helemaal heeft gemaakt, maar het bij AZ wel uitstekend heeft gedaan. Hier kan hij weer laten zien welke kwaliteiten hij heeft."

Linssen en Geertruida

In de halve finale van de play-offs kan Advocaat geen beroep doen op Linssen. De aanvaller is niet fit genoeg om in actie te komen in de Rotterdamse derby, zo maakte Advocaat bekend. Lutsharel Geertruida is een twijfelgeval. Later op de dinsdag wordt er een beslissing genomen over de inzetbaarheid van de verdediger.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen