Honderden miljoenen uitgegeven, maar Mount is Chelsea's beste

18 mei 2021, 11:48   Bijgewerkt: 18 mei 2021, 11:55

De supporters van Chelsea hebben Mason Mount uitgeroepen tot Speler van het Jaar. De 22-jarige Engelse aanvaller ontving de overgrote meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Met het winnen van de prijs treedt de voormalig speler van Vitesse in de voetsporen van onder meer Ruud Gullit, John Terry, Frank Lampard, Didier Drogba en Eden Hazard.

Chelsea trok afgelopen zomer voor honderden miljoenen euro spelers aan. Onder meer Hakim Ziyech, Kai Havertz, Timo Werner, Edouard Mendy en Ben Chilwell werden voor veel geld naar Stamford Bridge, maar toch wist Mount zijn basisplaats te behouden. Zowel de in januari ontslagen Lampard als zijn opvolger Thomas Tuchel deden veelvuldig een beroep op de speler die in het seizoen 2017/18 furore maakte in de Eredivisie.

Mount heeft dit seizoen van alle spelers van Chelsea de meeste speelminuten gemaakt. Zijn teller staat vlak voor het einde van het seizoen op negen doelpunten en zeven assists. Eén van zijn belangrijkste goals maakte Mount begin deze maand in de return tegen Real Madrid in de halve finale van de Champions League. Vlak voor tijd nam hij de 2-0 voor zijn rekening, waarmee hij het tweeluik in het slot gooide.

Gullit (1996) is de enige Nederlandse speler die ooit werd verkozen tot Speler van het Jaar bij Chelsea. De afgelopen jaren ging de prijs vaak naar Eden Hazard (2014, 2015, 2017 en 2019). Van de huidige selectie gingen ook N'Golo Kanté (2018) en Mateo Kovacic (2020) al eens aan de haal met de trofee.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen