SC Heerenveen
1 – 1
AZ

Frankrijk smult: comeback Benzema lijkt aanstaande

Frankrijk smult: comeback Benzema lijkt aanstaande

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

18 mei 2021 – De Franse bondscoach Didier Deschamps maakt dinsdagavond bekend welke spelers hij meeneemt naar het EK. In Frankrijk houdt men rekening met een enorme surprise. Karim Benzema, sinds 2015 niet meer opgeroepen voor Les Bleus, mag hopen op een uitnodiging.

Benzema speelde op 8 oktober 2015 zijn laatste interland voor de Franse nationale ploeg. Nadien deed Deschamps vanwege de sekstape-affaire met Mathieu Valbuena geen beroep meer op de spits van Real Madrid. Een vriend van Benzema zou Valbuena hebben gechanteerd met een sekstape, de spits zelf zou zijn landgenoot hebben aangeraden het geëiste bedrag van 150.000 euro te betalen.

Benzema werd door Deschamps niet opgeroepen voor het EK in 2016 en beschuldigde de bondscoach ervan gezwicht te zijn voor de druk van een racistisch deel van Frankrijk. In januari gaf de keuzeheer aan dat de aantijgingen van Benzema nog altijd door zijn hoofd spoken. "Het is een open wond", zei hij.

Toch zou Deschamps volgens onder meer L'Equipe overwegen om Benzema weer uit te nodigen voor de Franse selectie. De aanvalsleider van Real Madrid was dit seizoen in clubverband goed voor 29 doelpunten in 45 wedstrijden. Om 20.20 uur maakt Deschamps bekend wie tot de Franse EK-selectie behoren.

Reacties

gerelateerd