'Leiding FC Barcelona verdeeld over komst Wijnaldum'

18 mei 2021, 08:54

Het is nog maar de vraag of de overgang van Georginio Wijnaldum naar FC Barcelona doorgang vindt. Er heerst binnen de leiding van de Catalaanse club verdeeldheid over de komst van de dertigjarige middenvelder van Liverpool, zeker nu het vertrek van Ronald Koeman aanstaand lijkt.

Zoals bekend staat Wijnaldum hoog op het wensenlijstje van Koeman. De Nederlandse trainer probeerde de middenvelder vorig jaar al naar Camp Nou te halen. Toen ontbraken de financiële middelen om de voormalig speler van Feyenoord, PSV en Newcastle United in te lijven. Wijnaldum beschikt inmiddels over een aflopend contract en is daardoor gratis op te pikken in Liverpool.

Maar of Barcelona zijn nieuwe club wordt, is zeer de vraag. Veel lijkt af te hangen van de plannen van Barça met Koeman. De baan van de Nederlandse oefenmeester hangt aan een zijden draadje na het mislopen van de Spaanse titel. Het Catalaanse RAC1 schreef maandag nog dat het vertrek van Koeman '99 procent zeker' is en ook radiostation COPE meldt dat Barça afscheid gaat nemen van de zittende trainer.

Het feit dat Wijnaldum transfervrij kan worden aangetrokken, spreekt in het voordeel van de Nederlandse middenvelder. Het vertrek van Koeman, de leeftijd van Wijnaldum en het feit dat de club met Ilaix Moriba al een speler onder contract heeft staan die in dezelfde rol kan spelen als de Oranje-aanvoerder, verkleinen de kans dat Barcelona zich gaat versterken met de speler van Liverpool. Wijnaldum is de voorbije maanden ook aan andere Europese grootmachten gelinkt, zoals Paris Saint-Germain en Bayern München.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen