'PEC dacht aan Hahn, maar schakelt door naar Scherpen'

'PEC dacht aan Hahn, maar schakelt door naar Scherpen'

17 mei 2021 – PEC Zwolle is in de markt voor Kjell Scherpen, die komend seizoen wordt verhuurd door Ajax. De boomlange sluitpost, die dit seizoen weinig indruk kon maken tijdens zijn geringe speeltijd namens de Amsterdammers, moet in Overijssel de opvolger worden van de vertrekkende Xavier Mous. 

Dat meldt ForzaPECZwolle. De Zwollenaren hopen de 21-jarige Scherpen spoedig te presenteren, zodat het weet op welke sluitpost het komend seizoen kan gaan bouwen. Scherpen is dit seizoen tweede keeper bij Ajax, maar slaagde er niet in te bewijzen waarom Ajax hem in 2019 oppikte bij FC Emmen. Een grote blunder van Scherpen zorgde ervoor dat Ajax in de kwartfinale van de Europa League werd uitgeschakeld door AS Roma.

PEC Zwolle hoopte aanvankelijk Warner Hahn terug te halen naar Zwolle, maar hij mikt op een buitenlands avontuur. Hahn, momenteel reservekeeper bij RSC Anderlecht, stond in het seizoen 2014/2015 tussen de Zwolse palen. Als huurling van Feyenoord maakte Hahn veel indruk. 

Scherpen brak op achttienjarige leeftijd door bij FC Emmen en toonde zich op jonge leeftijd een talentvolle keeper. Met zijn sterke optredens leverde hij een flinke bijdrage aan handhaving op het hoogste niveau. Scherpen was tijdens het eerste deel van het jeugd-EK met Jong Oranje eerste keuze. Ook daar toonde hij zijn klasse.

 

gerelateerd