Müller lijkt na twee jaar langverwachte rentree te maken

Müller lijkt na twee jaar langverwachte rentree te maken

17 mei 2021 – Thomas Müller keert komende zomer na ruim twee jaar terug in de nationale voetbalploeg van Duitsland. De 31-jarige middenvelder van Bayern München zit bij de 26-koppige selectie van Duitsland voor het komende EK voetbal, heeft bondscoach Joachim Löw volgens BILD besloten.

Diezelfde Löw, die komende zomer na zestien jaar afscheid neemt van zijn bondscoachschap bij Duitsland, besloot in maart 2019 dat hij Müller niet meer nodig had. Twee jaar lang zat de middenvelder daardoor niet meer bij de wedstrijdselectie, ondanks een enorme roep van de publieke opinie om hem terug te laten keren. Ook Mats Hummels en Jérôme Boateng zitten sindsdien niet bij de selectie.

Voor Müller is een rentree echter aanstaande. De Duitser is bezig aan een geweldig jaar in de Bundesliga. Naast de behaalde landstitel kan hij ook persoonlijk op een cijfermatig ijzersterk jaar terugblikken. In 31 wedstrijden was hij elf keer trefzeker en leverde hij 21 assists. Vorig seizoen bereidde hij eveneens 21 treffers voor en sloeg hij acht keer toe.

Voor Müller, die in 2014 basisklant was toen Duitsland de WK-finale won, biedt het de kans om aan zijn interlandaantal te werken. Momenteel staat hij op honderd optredens voor de Duitse ploeg. Daarin was hij 38 keer trefzeker.

gerelateerd