Danjuma houdt Bournemouth in race voor 200 miljoen

Danjuma houdt Bournemouth in race voor 200 miljoen

17 mei 2021 – Arnaut Danjuma heeft maandagavond opnieuw zijn waarde bij AFC Bournemouth bewezen. De 24-jarige buitenspeler tekende na 55 minuten spelen voor de winnende treffer tegen Brentford, waardoor Bournemouth de beste papieren heeft voor het bereiken van de finale van de play-offs.

Grote kans dat hij zijn telefoon afgelopen vrijdag extra goed in de gaten hield. Op het moment dat bondscoach Frank de Boer zijn 34-koppige voorselectie van het Nederlands elftal bekendmaakte, zal er in huize Danjuma zijn gedroomd van een uitverkiezing. De buitenspeler maakte onder Ronald Koeman al zijn debuut in het grote Oranje, maar moest door blessureleed slechts genoegen nemen met twee interlands. Dit seizoen bewijst de voormalig aanvaller van NEC weer een serieuze optie te zijn.

Danjuma sloot het Championship-seizoen namelijk af met vijftien treffers, zeven assists én een plek in het elftal van het jaar. Ook in de play-offs liet hij zich gelden. Na 55 minuten schoof Danjuma de bal koeltjes achter de doelman van Brentford, waardoor zijn ploeg komende zaterdag met een uitstekende uitgangspositie aan de return begint. Op het spel staat promotie naar de Premier League, een prestatie die gemoeid gaat met een bonus van liefst 200 miljoen euro.

Bournemouth geldt als absolute outsider voor het derde ticket richting de Premier League. De ploeg van Danjuma eindigde namelijk op de zesde plaats in de Championship, Brentford werd derde. In de andere halve finale staan Barnsley en Swansea City tegenover elkaar. Via de competitie verzekerden Norwich City en Watford zich al van promotie.

gerelateerd