'Van Bommel gaat werken met Weghorst en Hofland'

'Van Bommel gaat werken met Weghorst en Hofland'

17 mei 2021 – Mark van Bommel wordt hoogstwaarschijnlijk de nieuwe hoofdtrainer van VfL Wolfsburg, zo weten Voetbal International en het Eindhovens Dagblad te melden. Oliver Glasner moet binnenkort het veld ruimen, waardoor Van Bommel topfavoriet is om het stokje over te nemen. De ex-middenvelder is van plan een eveneens werkloze collega mee te nemen naar Duitsland.

Van Bommel hoopt Kevin Hofland namelijk te verleiden tot een klus als assistent in de Bundesliga. De voormalig verdedifer werd dit seizoen ontslagen bij Fortuna Sittard, nadat hij maandenlang in de kelder van de Eredivisie bivakkeerde. Na het ontslag van Hofland zette Fortuna de weg omhoog in, bijna leidend tot deelname aan de Europese play-offs.

Het trainersduo speelde zelf jarenlang bij de oosterburen. Van Bommel droeg vijf seizoenen het shirt van Bayern München, waarmee hij onder meer twee Duitse landstitels vierde. Hofland speelde tussen 2004 en 2007 voor Wolfsburg, voordat hij terugkeerde naar de Eredivisie en bij Feyenoord ging spelen.

Bij Wolfsburg zouden Van Bommel en Hofland gaan samenwerken met Wout Weghorst, die aan zijn beste seizoen in Duitse dienst bezig is. De 28-jarige spits was tot dusverre twintig keer trefzeker, waardoor hij een aanzienlijk aandeel heeft in het huidige succes van zijn ploeg. Wolfsburg bezet momenteel de vierde plaats in de Bundesliga.

gerelateerd