'PSV wil ervaren verdediger oppikken in Oostenrijk'

'PSV wil ervaren verdediger oppikken in Oostenrijk'

17 mei 2021 – PSV is volop bezig met de komst van André Ramalho Silva. De 29-jarige Braziliaan, die in het verleden samenwerkte met Roger Schmidt, moet komende zomer worden overgenomen van Red Bull Salzburg. Met de transfer gaan vanwege zijn contract tot 2022 slechts enkele miljoenen gemoeid. 

Dat melden Voetbal International en het Eindhovens Dagblad. Schmidt kent Ramalho goed door hun gezamenlijke periode in Oostenrijk. De verdediger en Schmidt werkten samen in het seizoen 2013/14. De Braziliaan verkaste daarna naar Duitsland, maar daar wist hij niet te slagen. Bij Bayer Leverkusen en FSV Mainz wist hij de hoge verwachtingen niet waar te maken, waardoor hij in 2018 terugkeerde naar Salzburg.

De ijzersterke verdediger kroonde zich over twee periodes liefst zesmaal tot landskampioen in Oostenrijk en moet PSV komende zomer eveneens aan de titel helpen. Ramalho moet de plek van de waarschijnlijk vertrekkende Denzel Dumfries op gaan vullen. De Braziliaan zou in het hart van de defensie plaatsnemen, waardoor Jordan Teze naar de rechtsbackpositie verhuist.

Met Ramalho hoopt PSV de gewenste ervaring aan de selectie toe te voegen. Ramalho speelde onder meer 239 duels voor Salzburg. 

gerelateerd