Feyenoord moet door Songfestival vrezen voor uitduel in finale

Feyenoord moet door Songfestival vrezen voor uitduel in finale

17 mei 2021 – Feyenoord kan bij het bereiken van de finale van de play-offs komende zaterdag sowieso niet in de eigen Kuip spelen. De Rotterdammers plaatsen zich met een zege op stadsgenoot Sparta voor de eindstrijd voor een Conference League-ticket, maar het Eurovisie Songfestival kan de Rotterdammers naar een ander stadion dwingen.

De gemeente Rotterdam heeft aan de KNVB laten weten dat een thuiswedstrijd van Feyenoord en het Eurovisie Songfestival in Ahoy niet te combineren is. De bond en Feyenoord overleggen momenteel over een oplossing. Mogelijk wordt de wedstrijd op neutraal terrein afgewerkt. In de reglementen van de play-offs staat vermeld dat het niet mogelijk is om de finale naar een andere datum te verplaatsen.

Feyenoord plaatste zich als nummer vijf voor de play-offs en neemt het in de halve finale op tegen Sparta. In de eindstrijd wacht na een zege een ontmoeting met de winnaar van het duel tussen FC Utrecht en FC Groningen. De winnaar van de play-offs verdient een plek in de voorronden van de nieuwe Conference League, waarin minder presterende clubs zullen acteren.

Mogelijk is ook verplaatsen naar een wedstrijd op Het Kasteel een optie. Wat er dan met de supporters gebeurt, is onduidelijk. Tijdens de wedstrijden in de play-offs zijn komende week als test weer fans welkom op de tribunes.

gerelateerd