'Ook AC Milan wil Memphis, maar Barça is op details na akkoord'

'Ook AC Milan wil Memphis, maar Barça is op details na akkoord'

17 mei 2021 – FC Barcelona wordt komende zomer de nieuwe bestemming van Memphis Depay. De 27-jarige aanvaller van Olympique Lyon rondt binnenkort zijn transfervrije overstap naar Camp Nou af. De aanvaller stond op de radar van diverse andere clubs, maar is momenteel bezig met het afronden van de laatste details rond zijn droomtransfer.

Dat bevestigt L'Equipe. Barça en Memphis waren vorig jaar al akkoord, maar de transfer kon destijds wegens financiële problemen niet doorgaan. Memphis heeft echter zijn woord gehouden en voegt zich volgend seizoen bij de ploeg van Ronald Koeman, wiens toekomst overigens nog ongewis is. Spaanse media melden dat een zomers vertrek van hem 99 procent zeker is.

Ook AC Milan was de laatste weken in de markt voor Memphis, zeker omdat spits Zlatan Ibrahimovic gezien zijn leeftijd (39) niet meer alle wedstrijden kan spelen. Bovendien begint de Zweed komend seizoen hoogstwaarschijnlijk aan zijn laatste seizoen. Journalist Daniel Speranza meldde zondagavond dat Milan daarom het vizier weer op Memphis richtte.

De Italiaanse club en de aanvaller van het Nederlands elftal hadden de laatste weken contact, maar tot een transfer gaat het niet komen. Milan kon niet voldoen aan de salariseisen van Memphis, die dit seizoen weer op schot is bij Lyon. De aanvaller was tot dusverre twintig keer trefzeker.

gerelateerd