Blijft Emmen erin? Verleden wijst uit van niet

Blijft Emmen erin? Verleden wijst uit van niet

17 mei 2021 – FC Emmen wist kort voor het einde van de competitie directe degradatie uit de Eredivisie te voorkomen. De ploeg van trainer Dick Lukkien zette een opmars in, die eindigde op de zestiende plaats. Die prestatie werd gevierd door spelers en fans, maar er is genoeg reden om waakzaam te zijn.

De laatste zes reguliere seizoenen degradeerde de nummer zestien namelijk liefst vijf keer na de play-offs. Alleen Willem II wist het vege lijf in het seizoen 2015/16 nét te redden. De Tilburgers namen het in de finale van de play-offs op tegen streekgenoot NAC Breda. De Eerste Divisionist wist de eerste wedstrijd nog met 2-1 te winnen, maar dankzij een 3-1 overwinning trok Willem II aan het langste eind.

Vanaf 2014 viel het doek wel voor nummers zestien RKC Waalwijk. NAC Breda, NEC, Roda JC en Excelsior. Afgelopen seizoen stond Fortuna Sittard op plek zestien, maar de Limburgers werden uiteindelijk gered door het coronavirus. Na 25 speelronden ging er een streep door de competitie.

Emmen kwam uiteindelijk één punt tekort om zich rechtstreeks veilig te spelen. In de halve finale van de play-offs ontvangt de Eredivisionist komende donderdag NAC Breda. De ploeg van Lukkien moet zich bij een zege op de Bredanaars tegen Roda JC of NEC verzekeren van een plek in de Eredivisie.

gerelateerd