Geruchtenmolen rond Haaland kan worden gestopt: "Hij blijft hier"

Geruchtenmolen rond Haaland kan worden gestopt: "Hij blijft hier"

17 mei 2021 – Erling Haaland maakt komende zomer niet de verwachte overstap naar een Europese topclub. Michael Zorc, technisch directeur van Borussia Dortmund, is van plan het Noorse doelpuntenfenomeen komende zomer in de Bundesliga te houden. Daarmee maakt hij een einde aan alle speculaties.

Haaland werd de afgelopen weken veelvuldig in verband gebracht met een overstap naar het financieel in zwaar weer verkerende FC Barcelona, terwijl ook clubs als Manchester United en Paris Saint-Germain zijn ontwikkelingen volgden. Borussia Dortmund leek komend seizoen naast Champions League-voetbal te grijpen, maar heeft zich inmiddels verzekerd van een ticket.

Zorc sluit een vertrek van zijn parel komende zomer uit. "Ik voel me net een papegaai uit Dortmund", aldus de technisch directeur. "Ik heb het overal gezegd, we plannen met hem. Hij zal in het nieuwe seizoen bij ons spelen. Ik kan het nog vijf keer zeggen, als jullie dat willen."

Haaland maakte in januari 2020 de overstap van Red Bull Salzburg naar Dortmund, waar hij sindsdien een indrukwekkend doelpuntenmoyenne overlegd. Dit seizoen moet hij alleen superspits Robert Lewandowski voor zich dulden op de Duitse topscorerslijst.

gerelateerd