'AZ'er Svensson vindt Feyenoord een stap achteruit'

'AZ'er Svensson vindt Feyenoord een stap achteruit'

17 mei 2021 – Jonas Svensson wordt al maandenlang in verband gebracht met een overstap naar Feyenoord, waar de 28-jarige Noor zou worden herenigd met coach Arne Slot. De rechtsachter, die dit seizoen ondanks blessureleed een vaste waarde was bij AZ, lijkt komende echter voor een ander avontuur te kiezen.

Dat bevestigt NOS-commentator Jeroen Elshoff in de podcast van de omroep. "Hij zegt het niet hardop, maar Feyenoord is voor hem voorlopig een stap achteruit", aldus Elshoff. Feyenoord sloot zondag het reguliere seizoen af met de vijfde plaats in de Eredivisie, waardoor het veroordeeld is tot spelen voor play-offs voor een Conference League-ticket. AZ plaatste zich als nummer drie voor de voorronde van de Europa League.

De Alkmaarders houden de deur volgens Elshoff 'op een kier'. Zij zien nog altijd een toekomst in Svensson en hopen hem te verleiden tot een langer verblijf. Dat zou alleen een optie zijn als zich voor Svensson niet het gewenste avontuur aandient.

Feyenoord moet komende zomer sowieso op zoek naar een nieuwe rechtsachter. De Rotterdammers nemen afscheid van de naar België vertrekkende Bart Nieuwkoop, terwijl er ook in het hart van de defensie een gat ontstaat. Eric Botteghin en Marcos Senesi lijken te vertrekken, waardoor rechtsback Lutsharel Geertruida een optie wordt in het centrum.

gerelateerd