Timber verrast na Oranje-nieuws: "Ging er niet vanuit"

Timber verrast na Oranje-nieuws: "Ging er niet vanuit"

17 mei 2021 – Jurriën Timber was afgelopen vrijdag een van de verrassingen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal. De negentienjarige verdediger beleefde een ijzersterk debuutseizoen bij Ajax en mag daardoor hopen op een plek in de definitieve selectie. Voor het EK moeten er echter nog wel acht spelers afvallen.

"Ja, gek", reageerde Timber na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Vitesse in gesprek met de NOS. "Het was niet dat ik er geen rekening mee hield, maar ik ging er ook niet vanuit." Timber hoorde het goede nieuws van zijn trainer Erik ten Hag. ""Daarna heb ik mijn moeder en broer opgebeld. Zij waren heel erg blij voor me, waren eigenlijk nog uitzinniger dan ik. Ik ben een beetje koud op dat soort momenten, maar ik voel wel blijdschap, hoor. Dit had ik niet verwacht aan het begin van het seizoen."

Bondscoach Frank de Boer is gecharmeerd van Timber wegens zijn multifunctionaliteit. De verdediger kan zowel in het centrum als rechts achterin uit de voeten. Vooral in het hart van de defensie maakte Timber dit jaar indruk. De jeugdexponent moest het aanvankelijk doen met een rol op het tweede plan, maar passeerde na de winterstop Perr Schuurs in de pikorde.

Timber heeft in de achterhoede forse concurrentie. Ook Joël Veltman, Hans Hateboer, Jeremiah St. Juste, Denzel Dumfries en Kenny Tete kunnen op zijn posities uit de voeten.

gerelateerd