Danilo mag zich na sterk seizoen in Enschede bewijzen bij Ajax

17 mei 2021, 16:32

Danilo krijgt vanaf 25 juni, wanneer Ajax begint aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, de kans zich in de kijker te spelen bij coach Erik ten Hag. Aangezien het EK op dat moment nog bezig is, begint de succescoach met de niet-internationals en spelers van Jong Ajax aan de nieuwe jaargang. 

Met zeventien treffers namens FC Twente was de Braziliaan dit seizoen een van de blikvangers in de Eredivisie. Danilo werd vierde op de topscorerslijst en troefde daarmee alle Ajacieden af. "Danilo sluit bij de A-selectie aan en dan zien we tijdens de eerste trainingsmaanden en oefenwedstrijden wel of hij bij ons blijft of dat hij elders aan de slag gaat", bevestigt Ten Hag in gesprek met Het Parool

Jurgen Ekkelenkamp leek na een seizoen met weinig speelminuten eveneens op weg naar de uitgang, maar Erik ten Hag hoopt de jonge middenvelder te behouden. "Ik zie een rol voor hem, maar het gaat er vooral om wat hij zelf wil. En of er inderdaad andere opties voor hem komen", aldus Ten Hag, die de middenvelder echter zelf graag binnenboord houdt. "Jurgen is waardevol voor ons. Hij hoeft van mij niet weg."

De 21-jarige Ekkelenkamp kwam dit seizoen vooral als invaller binnen de lijnen. De middenvelder schopte het uiteindelijk tot vijftien optredens in de Eredivisie. Daarin was hij drie keer trefzeker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen