Seinen op groen voor fans bij play-offs mét toegangstest

Seinen op groen voor fans bij play-offs mét toegangstest

17 mei 2021 – De kans op publiek in de play-offs om Europees voetbal en promotie/degradatie in de Eredivisie is groot. Het kabinet heeft namelijk toestemming gegeven om supporters toe te laten bij het seizoenstoetje, maar wel op basis van toegangstesten. Ook is het nog maar de vraag of dat voor de eerste duels al mogelijk gemaakt kan worden, maar de seinen staan in elk geval op groen.

Dat schrijft Algemeen Dagblad naar aanleiding van het besluit van Hugo de Jonge maandagmiddag. Bekend werd dat het overleg van maandag cruciaal zou zijn in de beslissing om fans toe te laten: Feyenoord hoopt op 6500 fans in De Kuip tegen Sparta Rotterdam, terwijl FC Utrecht 3000 toeschouwers wil toelaten tegen FC Groningen. Ook in de strijd om promotie/degradatie hoopten de clubs op toestemming, zodat er met fans gespeeld kan worden in de allerlaatste wedstrijden van dit seizoen.

Demissionair minister De Jonge heeft het sein in elk geval op groen gezet, maar de lokale overheid en driehoek moeten uiteindelijk het besluit definitief bekrachtigen per regio. Zo zou het kunnen zijn dat er in het ene stadion dus uiteindelijk wel fans worden toegelaten en bij andere wedstrijden niet. De kans is overigens het grootst dat er alleen bij de finales toeschouwers zijn, omdat de wedstrijden op zeer korte termijn al op de rol staan en de haalbaarheid daarmee een serieus vraagteken is.

Lees ook: Actie Feyenoord-fans mogelijk met verstrekkende gevolgen

'De demissionair minister van Volksgezondheid maandag na coronaoverleg houdt nog wel wat slagen om de arm', zo schrijft het AD over het besluit. Hoe het uiteindelijk ingevuld wordt, moet nog worden uitgekristalliseerd. FC Utrecht heeft bijvoorbeeld de voorlopige reserveringen meteen gestart, om de mogelijkheid wel open te houden. Als het aan de KNVB ligt, worden er nog zoveel mogelijk duels mét publiek gespeeld. In de Eredivisie Vrouwen is er in beperkte mate publiek toegestaan bij de wedstrijd PSV – FC Twente, die wordt gespeeld op 30 mei.

gerelateerd