EK-selectie België bekend, Martínez opgeroepen bij Argentinië

EK-selectie België bekend, Martínez opgeroepen bij Argentinië

17 mei 2021 – Roberto Martínez heeft de EK-selectie van de nationale ploeg van België bekend gemaakt. De bondscoach van onze zuiderburen heeft Nacer Chadli (Istanbul Basaksehir), Thomas Vermaelen (Vissel Kobe) en Michy Batshuayi (Crystal Palace) als meest verrassende namen opgenomen. Laatstgenoemde vierde het feestje van zijn oproep via Twitter overigens iets te vroeg.

De aanvaller kreeg ontzettend veel positieve reacties via Twitter op zijn vermeende verkiezing, maar kwam er niet veel later achter, dat het nog niet helemaal officieel was. 'Sorry, ik heb de app niet', zei hij over het platform waarop de bondscoach van België zijn selectie officieel onthulde. Niet veel later kon de spits zijn feestje alsnog vieren, omdat hij daadwerkelijk tot het keurkorps behoorde van Martínez. Hoewel hij zijn voorselectie nog mag veranderen, lijkt dat met het oproepen van exact 26 spelers niet te gebeuren, mits iedereen fit blijft.

Adnan Januzaj is een van de meest opvallende spelers die ontbreekt, maar de aanvaller staat wel op de reservelijst van onze zuiderburen. Dat geldt ook voor onder anderen Jordan Lukaku, Alexis Saelemaekers en Charles De Ketelaere. Voor hen is er nog wel een beetje hoop, want Axel Witsel is ondanks zijn blessure wel opgeroepen door de bondscoach, maar op 11 juni wordt pas besloten of hij fit genoeg is om te spelen. Dat is Koen Casteels in elk geval niet, de keeper moet een operatie ondergaan en ontbreekt om die reden op het EK in de komende zomer.

Martínez en Tagliafico bij Argentinië
Voor Ajax-verdedigers Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico kwam er goed nieuws uit Argentinië. Het duo zit bij de selectie van de nationale ploeg van de Argentijnen voor de komende twee twee WK-kwalificatiewedstrijden tegen Chili en Colombia. Niet veel later wacht bovendien de Copa América, waar beide voetballers ook uitzicht op hebben. Voor Tagliafico is dat geen verrassing meer, maar eenvoudig international Martínez is er vaker niet, dan wel bij. gerelateerd