'Ajax moet 7 ton betalen voor clean sheet-koning Gorter'

'Ajax moet 7 ton betalen voor clean sheet-koning Gorter'

17 mei 2021 – Ajax is serieus bezig met de komst van keeperstalent Jay Gorter. De doelverdediger van Go Ahead Eagles is gesignaleerd op De Toekomst, waar hij momenteel een gesprek heeft met Erik ten Hag. De Stentor meldt dat Go Ahead een transfersom van ruim zeven ton verlangt voor de doelman die de jeugdopleiding van de Amsterdammers doorliep.

De Telegraaf en Voetbal International meldden eerder vandaag de interesse van Ajax. De twintigjarige keeper kan rekenen op serieuze belangstelling vanuit Amsterdam en zou zelf vermoedelijk wel open staan voor een terugkeer naar de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot. Eerder zei hij nog dat een langer verblijf bij Go Ahead Eagles door de promotie ook het overwegen waard was, maar nadat eerder Vitesse al belangstelling toonde, zal deze interesse helemaal vleiend werken.

Ajax zoekt naast routiniers Maarten Stekelenburg en Remko Pasveer nog een jonge doelman, omdat Kjell Scherpen volgend seizoen verhuurd wordt en Dominik Kotarski klaarblijkelijk niet klaar wordt geacht voor het grote werk. Andre Onana is in principe tot begin volgend kalenderjaar geschorst vanwege het vermeende gebruik van doping en heeft bovendien een aflopend contract in 2021, waardoor er veel onzekerheden zijn over diens toekomst in de Johan Cruijff Arena.

Lees ookFortuna Sittard haalt trainer 'clean sheet-koning' Gorter binnen

Ajax bleek aanvankelijk bereid een half miljoen te betalen, maar Go Ahead eist minstens zeven ton. Als het tot een snel akkoord komt, dan zal een persoonlijk akkoord tussen Gorter en Ajax vermoedelijk ook niet lang uitblijven. Daarmee lijkt Ajax dus Vitesse af te troeven in de strijd om de talentvolle keeper, die zelf uiteindelijk zijn opties nog wel zal afwegen. Want bij Kowet zal hij volgend seizoen verzekerd van een basisplaats op het hoogste niveau van Nederland en bij Ajax niet: welke keuze gaat hij maken?

gerelateerd