Mous over Zwolle: "Nooit echt als een vis in het water gevoeld"

17 mei 2021, 11:51

Het seizoen bij PEC Zwolle zit erop en daarmee werd door Reza Ghoochannejhad de beerput geopend. Nadat aanvoerder Bram van Polen sprak van een heel vervelend jaar ging de Iraniër los op de technische staf van de club uit Overssel. Ook keeper Xavier Mous (25) kwam met hevige kritiek en heeft zich naar eigen zeggen nooit echt als een vis in het water gevoeld bij zijn werkgever, waar hij in de komende zomer met een aflopend contract vertrekt.

"Ik heb me bij PEC nooit echt als een vis in het water gevoeld", blikt hij terug op de afgelopen twee seizoenen, waarin hij tot 29 officiële duels kwam. Een gebrek aan vertrouwen zorgde ervoor dat hij niet lekker kon keepen en werd gepasseerd ten koste van Michael Zetterer, die in de afgelopen winterstop vertrok en waarna Mous zijn plek onder de lat weer terugkreeg. Maar écht prettig was de samenwerking niet.

"De club zegt dat ik goed bezig ben, maar ondertussen willen ze niet met me verder", aldus de keeper, die er overigens niet rouwig om is dat hij moet vertrekken. "Die deur is in principe dicht. Het zou me verbazen als PEC zou zeggen dat ze toch niet op zoek gaat naar een andere keeper." Naast Mous zullen er nog heel veel spelers vertrekken uit de A-selectie, waaronder Thomas Lam, Benson Manuel, Thomas Buitink, Nigel Bertrams, Immanuel Pherai en Virgil Misidjan. Verder gaf Clint Leemans aan dat er over zijn toekomst ook snel duidelijkheid komt en die ligt niet in Zwolle.

Lees ook: Reza valt technische staf PEC Zwolle aan: "Gebrek aan visie"

Zwolle hoopt op langer verblijf Tedic

Ondanks meerdere handen vol aan aanstaande vertrekkers, trok PEC Zwolle nog geen enkele speler aan met het oog op het nieuwe seizoen. Wel hoopt technisch manager Mike Willems opnieuw op het huren van Manchester City-huurling Slobodan Tedic, die afgelopen seizoen mede door een longblessure nog niet helemaal kon doorbreken. Toch maakte hij een dusdanig goede indruk dat ze hem graag willen behouden onder de peperbus.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen