Bizot sprak met Spaanse top, Svensson sluit Feyenoord 'niet uit'

17 mei 2021, 10:57

Marco Bizot kende een moeizaam begin van het afgelopen Eredivisie-seizoen en dat had mede te maken met de transferperikelen in de zomer daarvoor. De doelverdediger had een geweldig seizoen gespeeld en werd gelinkt aan clubs zoals Atletico Madrid en Sevilla. Dat speelde voor hem een rol bij zijn ongelukkige start, zo concludeert hij achteraf.

Dat vertelt de keeper tegenover ELF Voetbal. "Dat spookte wel door mijn hoofd en had invloed op mijn prestaties. Zo eerlijk moet ik zijn", stelt Bizot over de geruchten. "Er waren gesprekken met die clubs en ik wilde die stap graag maken. Door de pandemie ging dat destijds echter niet door, er waren te veel lastige zaken. Ik heb daar wel even van gebaald." Na een moeizaam begin heeft de keeper zich aardig hersteld en zichzelf in de voorselectie van Oranje gekeept.

Toch speelt er rondom een transfer momenteel beduidend minder dan in de vorige zomer en heeft hij daar zelf nog geen keuze in gemaakt. "Ik ben ambitieus, maar AZ is een topclub en ik voel me goed hier. Dus we gaan zien of ik hier volgend seizoen nog speel. Ik liep in ieder geval niet met de gedachte op het veld dat dit mijn laatste wedstrijd bij AZ kon zijn", zei hij over zijn optreden tegen Heracles Almelo. 

Lees ookWijndal heeft vertrekwens bij AZ en vindt Ajax 'een mooie club'

Svensson vermoedelijk naar buitenland

Wie vermoedelijk wel bezig is aan zijn laatste weken in dienst van de Alkmaarders, is Jonas Svensson. De verdediger heeft een aflopend contract en gaat die normaliter niet verlengen. "Ik heb de ambitie om in een andere competitie te gaan spelen", maakt hij tegenover De Telegraaf duidelijk over zijn intenties. Hoewel hij ook nog met AZ in gesprek is, ligt een vertrek voor de hand. Aan Feyenoord werd hij meermaals gelinkt, maar een akkoord is er met die club zeker niet. "Of dat een optie zou kunnen zijn? Ik sluit eigenlijk helemaal niets uit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen