Vitesse start 'verbouwing' met huurdeal Rasmussen

Vitesse start 'verbouwing' met huurdeal Rasmussen

17 mei 2021 – Vitesse heeft Jacob Rasmussen ook voor het volgende seizoen gehuurd van Fiorentina. De Deense centrale verdediger was een sterkhouder in het elftal van Thomas Letsch en daardoor wilden de Arnhemmers hem graag behouden. Het is de eerste slag van technisch directeur Johannes Spors, die flink aan de bak moet in de komende zomer.

Want in de afgelopen periode gaven sterspelers Riechedly Bazoer en Oussama Tannane al te kennen volgend seizoen naar een andere club te willen. Het contract van Thomas Bruns werd niet verlengd, Remko Pasveer vertrekt naar Ajax en voor Danilho Doekhi was eerder ook al concrete belangstelling. Zodoende loopt het elftal relatief leeg in Arnhem, waar volgend seizoen Europees voetbal gespeeld wordt met de Europese Conference League en dús een sterke selectie nodig is.

Dagblad De Gelderlander spreekt dan ook van een 'verbouwing' bij Vitesse. Want ook voor Sondre Tronstad is sluimerende internaionale interesse, evenals voor Eli Dasa, terwijl Matus Bero zich op het EK in de komende zomer kan laten zien. Omdat veel contracten in de zomer van 2022 aflopen, is verlengen of verkopen noodzakelijk voor Spors in de komende zomer. 

Verlengen met huurlingen
Eerder al kwam naar buiten dat Vitesse graag verder wil met huurspits Loïs Openda, maar ook met Chelsea-huurling Armando Broja proberen de Arnhemmers te verlengen. 'De Eredivisionist en de spitsen zien een nieuw seizoen op uitleenbasis best zitten, maar in zo'n deal hebben Chelsea en Club Brugge ook een stem', weet de regionale krant over het bereiken van een akkoord met diens werkgevers. 

Lees ookOpenda en Vitesse willen verder met elkaar

Spors is er in elk geval in geslaagd om de eerste slag te slaan met Rasmussen. "Ondanks verschillende andere clubs die op de loer lagen, voelt Jacob zich bij ons het beste thuis. Jacob is dit seizoen al uitgegroeid tot een bepalende speler in onze selectie. Daarom zijn we ontzettend blij dat hij in onze plannen gelooft en samen de ambities wil gaan waarmaken", aldus de technisch directeur.

gerelateerd