Positie Snoei onhoudbaar: 'Boerenkoolvoetbal en uitspattingen'

Positie Snoei onhoudbaar: 'Boerenkoolvoetbal en uitspattingen'

17 mei 2021 – De dagen van Mike Snoei als trainer van De Graafschap lijken geteld. De oefenmeester gaf met zijn ploeg promotie naar de Eredivisie compleet uit handen en hoewel hij na de domper tegen Roda JC zelf van wijken niks wilde weten, is zijn positie als trainer onhoudbaar geworden.

Dat schrijft De Gelderlander althans in een analyse. 'Na twee seizoenen dreigt voor Snoei een roemloze aftocht bij De Graafschap. De trainer heeft gefaald in zijn opdracht en ligt zwaar onder vuur bij de achterban. Ook binnen de spelersgroep is het vertrouwen in de oefenmeester broos', weet het medium. Daarbij wordt de oefenmeester verweten dat er te weinig progressie in het spel te zien was van de Doetinchemmers.

De vele fysieke kracht en individuele kwaliteiten hebben dat veelal verbloemd de laatste tijd. 'De resultaten hebben Snoei (57) lange tijd in het zadel gehouden. Na een zegereeks van zeven duels is zijn contract afgelopen februari met een jaar verlengd. Maar nu het heilige doel niet is behaald, lijkt zijn vertrek een kwestie van tijd', schrijft de ochtendkrant, die spreekt van een 'storm van kritiek' op Snoei. Het voetbal onder zijn leiding wordt 'boerenkoolvoetbal' genoemd.

Lees ookHarde kritiek op Mike Snoei: "Hij heeft me genaaid"

'Zijn tactische keuzes en behoudende speelstijl hebben veel vraagtekens opgeroepen.' Ook het feit dat de dure winteraanwinsten Clint Leemans en Melvin Platje amper werden gebruikt, zorgt voor veel vraagtekens bij de achterban. 'De Didammer mist door zijn nukkige uitstraling en uitspattingen in de media ook de gunfactor.' Er moet schoon schip worden gemaakt om niet ook volgend jaar de rekening gepresenteerd te krijgen. 'Grijpt de club niet in, dan is het risico dat honderden seizoenkaarthouders afhaken.'

gerelateerd