Bikkelharde kritiek op FC Barcelona: bezem moet door de selectie

17 mei 2021, 08:37

De Spaanse ochtendkranten hebben een vernietigend oordeel geveld over FC Barcelona. De ploeg van Ronald Koeman verloor in eigen huis zondagavond tegen Celta de Vigo (1-2) de laatste minieme kans op de Spaanse landstitel. Volgens het Catalaanse SPORT is de conclusie helder: meer dan de helft van de selectie moet voor volgend seizoen worden vervangen.

Dat schrijft het medium naar aanleiding van de pijnlijke nederlaag. 'De bezem moet hardhandig door de spelersgroep. Er moet ontzettend veel veranderen', stelt het medium, dat daarbij hoopt dat Lionel Messi wél behouden blijft. 'De winst van de Copa del Rey mag geen reden zijn om de revolutie uit te stellen. De werkelijkheid is namelijk dat dit FC Barcelona ontzettend matig is.' Anders dan bij [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/384730/koeman-onder-druk-bij-barca-zomers-vertrek-99-procent-zeker/,_blank,bijvoorbeeld RAC1] hoeft Koeman het niet echt te ontgelden in de kritiek.

Ook vanuit El Mundo Deportivo krijgt de oefenmeester steun: dat medium haalt uit naar Marc-André Ter Stegen. 'Koeman verdient geen gedrag en spelniveau dat zo ver verwijderd is van professionaliteit en trots', schreef de ochtendkrant. De doelman kreeg net als Gerard Piqué, Clement Lenglet, Martin Braithwaite en Antoine Griezmann slechts één van de vijf mogelijke sterren voor zijn optreden. Lionel Messi, Ilaix Morriba en Ousmane Dembélé haalden als enigen een voldoende met drie sterren.

Toch vraagt El Desmarque zich af waarom Dembélé opnieuw een basisplaats kreeg van Koeman. 'Tegen Levante ging dat al mis en nu kreeg FC Barcelona opnieuw een tegengoal uit de zone waar hij had moeten verdedigen', zag het dagblad over de man die als rechtshalf fungeerde. La Vanguardia had vooral kritiek op het 5-3-2-systeem dat Koeman, ook een grote tijd met veel succes overigens, hanteert. 'In de top van de club is niemand blij dat hij zo speelt en toch houdt hij daaraan vast.'

Lees ookOntslagwaardige cijfers voor Koeman na nieuw verlies

Marca houdt er rekening mee dat Lionel Messi zijn laatste wedstrijd voor de club gespeeld heeft. 'Nu pas beginnen er de andere gevechten', schrijft het over de renovatie van FC Barcelona. Ook AS kwam met een 'Adiós Liga' dat zowel op Messi als in elk geval op de titelkansen van FC Barcelona sloeg. Een repeterend probleem speelde de Catalanen parten: het missen van ontzettend veel kansen. 'In dat opzicht was dit duel een goede samenvatting van het seizoen onder Koeman. De ploeg had te veel kansen nodig voor dat ene doelpunt.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen