'Koeman onder druk bij Barça: zomers vertrek '99 procent' zeker'

17 mei 2021, 07:42   Bijgewerkt: 17 mei 2021, 08:36

De kans op een zomers vertrek van Ronald Koeman bij FC Barcelona wordt steeds groter. De afgelopen tijd namen de geruchten over een exit van de Nederlandse manager met rasse schreden toe en na zondagavond opnieuw een tegenvallend resultaat, zou een breuk dan toch daadwerkelijk aanstaande zijn. Volgens het Catalaanse RAC1 is een vertrek van Koeman zelfs '99 procent' zeker.

Dat schrijf het medium na de nederlaag tegen Celta de Vigo (1-2), een dag nadat de Catalaanse krant Ara ook al melding maakte van het vermoedelijk naderende vertrek. Hoewel Joan Laporta veelal lovend was over Koeman, weegt het feit dat hij al was aangesteld voor zijn komst toch mee bij de preses. Daardoor kon hij niet zijn eigen coach meenemen en nu de prestaties minder zijn, kan dat zomaar het einde worden van Koeman's tijdperk.

De Nederlander is volgens het medium nog maar op één manier te redden, namelijk als er geen geschikte opvolger gevonden kan worden. De Catalanen moeten namelijk met een lege beurs de markt op en als kandidaten zoals Xavi, die al maandenlang genoemd wordt als toekomstig trainer van de club, afhaken, dan zou de club mogelijkerwijs noodgedwongen toch nog doorgaan met Koeman.

Lees ook: 'Afscheid Koeman bij Barça aanstaande: Xavi opent gesprekken'

Koeman kende mede door ontzettend veel onrust een moeizame start in Camp Nou, maar kreeg de boel goed op de rit, won de Copa del Rey en kwam helemaal terug in de titelstrijd. In de laatste duels viel FC Barcelona echter ver terug, won het slechts één van de laatste vijf wedstrijden en gooide de eigen glazen in de titelstrijd compleet in. Mogelijk wordt dat Koeman dus fataal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen